Zwangerschap

Acupunctuur is effectief bij de behandeling van typische zwangerschapskwalen zoals ochtendmisselijkheid, verstopping, brandend maagzuur, angst en stress, rugpijn en slaapproblemen. Ook voor het corrigeren van stuitligging van de foetus, voorbereiden van de bevalling en het opwekken van weeën na de uitgerekende datum kan acupunctuur worden toegepast.

De behandeling is normaal gesproken afhankelijk van hoe ver de zwangerschap gevorderd is:

  • Corrigeren van stuitligging wordt gedaan vanaf week 34. De gunstigste tijd voor het draaien van een baby is in week 34 voordat de baby te groot is geworden. De behandeling kan echter ook toegepast worden in week 38, omdat sommige baby’s nog draaien, vooral bij vrouwen die eerder zwanger zijn geweest. Lees meer over de effectiviteit van de behandeling
  • Bevalling voorbereidende behandeling wordt wekelijks gegeven vanaf week 37 tot aan de bevalling en is een ideale manier om vrouwen te helpen zich voor te bereiden op een zo efficiënt mogelijke bevalling.
  • Het opwekken van weeën gebeurt na week 40. Lees meer over de effectivitet van de behandeling

 

Behandelingsworkshop “Acupressuur tijdens de bevalling”

Acupressuur is een zeer effectieve methode voor het verlichten van pijn tijdens de bevalling. Door met de vingers op belangrijke punten op de huid te drukken worden pijnreceptoren geblokkeerd en komen endorfinen vrij. Hiernaast bevordert acupressuur de ontsluiting en verhoogt het de efficiëntie van de weeën.

Tijdens de behandelingsworkshop “Acupressuur tijdens de bevalling” leren zwangere vrouwen (vanaf 37 weken) en hun partner hoe ze met de juiste druk op deze punten pijn kunnen verminderen en de bevalling kunnen bevorderen. U leert de acupunten in het lichaam te vinden en hoe u ze in welke fase van de bevalling kunt gebruiken.

Publicaties

Lees meer over: