Bevorderen van gezonde levensstijl

Acupunctuur is effectief bij verminderen van stress en angst, afvallen, stoppen met roken en verhoging van de weerstand.

Stress, overgewicht en roken zijn risicofactoren voor vele ziekten. Acupunctuur kan helpen deze factoren te verminderen. Dit leidt tot verbetering van de totale lichaamsbalans en bevordert de gezondheid door het voorkomen van ziekten en verhogen van de weerstand. Ook een goede nachtrust is heel belangrijk voor het goed functioneren van lichaam en geest. Slapeloosheid kan in de meeste gevallen worden behandeld met acupunctuur. Een gezonde levensstijl betekent ook bewegen en een goed voedingspatroon.

Waarom is het belangrijk om stress te verminderen?

Volgens de holistische benadering zijn de organen en systemen in het lichaam verbonden via complexe relaties. Een onbehandeld probleem ergens in het lichaam zal op termijn andere organen en de hele balans van het lichaam beïnvloeden. Daarnaast heeft de psyche een zeer sterke invloed op het lichaam en omgekeerd. Daardoor heeft stress, die fysiek of emotioneel kan zijn, heel veel invloed op het lichaam. Stresshormonen hebben invloed op de juiste werking van het lichaam en het "onderhoud" ervan. Tijdens stress is het lichaam bezig met overleven en besteedt niet veel energie aan zijn onderhoud. Daarom zullen onderhoudsprocessen zoals voortplanting, een goede spijsvertering en een goede weerstand alleen goed plaats vinden wanneer het lichaam stressvrij is.

Waarom is het belangrijk het lichaamsgewicht onder controle te houden?

Overgewicht is veel meer dan een cosmetisch probleem; het verhoogt het risico op diabetes, hart- en vaatziekten, beroerte, artritis en bepaalde vormen van kanker. Het verliezen van 5% of meer van het gewicht kan zeer positieve veranderingen te weeg brengen in de huidige gezondheid en belangrijke problemen in de toekomst voorkomen. Gewichtsproblemen kunnen worden toegeschreven aan verslavingen, psychologische problemen als depressie, schildklierproblemen, slechte levensstijl en voedingkeuzes. Een effectief gewichtsverliesprogramma vereist de medewerking van de patiënt als aanvulling op de acupunctuurbehandeling door het veranderen van levensstijl en voeding.